Stisykling i Nissedal

18/09/2014 • Høst, Nissedal, Sommer, Stisykling, Telemark, Vår • Views: 1930

For å få litt forandring tok vi turen til Nissedal i Telemark for å sykle litt både på sti og sva rundt Canvas Hotel.

wpid2593-X3A9937.jpg

Vi var ikke akkurat noen durkdrevne stisyklister der vi tredde våre tynne fordekk ned i de fleste gjørmehøl vi møtte på den vel 22 km lange runden. Syklene ble trillet kanskje halve turen. Var det de tynne dekkene? Var det at det hadde kommet en del nedbør i det siste, eller var det rett og slett at det var vi som var udrevne som stisyklister?

Jeg holder en god knapp på det siste. Til tider var det vanskelig å holde balansen akkurat i det tråkket du trengte for å få sats over det myrhølet eller unngå stubbene. Men fy fader så morro det er når man får det til. Landskapet er flott, og når du kommer på en tør sti, tråkker på over svabergene, eller sykler så spruten står over tre-veiene over myrene, så er det glemt til fordel for jubel alle de gangene du stod fast i gjørme opp til navet.

Rundt Canvas Hotel går det mange merkede stier – og over sva er rutene vardesatt. Litt i periferien er det DNT-stier som gjelder, og langt nær alle strekninger er egnet for sykling her. Fra parkeringen ved Husvatnet, fulgte vi godt merket sti over Berghyl og til Stolvassnuten. Videre herfra går det ned over sva, og dreier etterhvert vestover igjen tilbake til bilen.

Tags: , ,