Pakkeliste – Annapurna Circuit

18/06/2014 • Himalaya, Utstyr • Views: 2500

Her er en liten pakkeliste for den som måtte være interessert i hva vi hadde med i sekken rundt Annapurna Circuit.

wpid2105-DSCN0665.jpg

Det er selvfølgelig opp til enhver hva en måtte velge å pakke med seg. Selv trålet vi en del fora og bøker for å få tips om hva vi burde pakke for en slik tur. Dette er den faktiske pakklisten vår – og kommentarene er sett i retrospekt. Plagg som står i grønn tekst er de som jeg brukte mye under turen og definitivt ikke ville gått den igjen uten. Oransje tekst er antall jeg ville pakket med meg i dag. Selve merkene er ikke så viktig her – jeg tok de mest med for å gi en mer spesifikk idé.

Det er en litt vanskelig tur å pakke til – siden vekt spiller så stor rolle og temperatursonene er ganske vide – fra tropisk varme til snø.

Vi hadde med oss det aller meste fra Norge, men det er også fullt mulig å kjøpe det aller meste du trenger i Kathmandu

Ytterbekledning: (totalt 1 kg)

 • Goretex Falketindjakke fra Norrøna – Brukte denne få ganger – mest over passet og i jungelen når det regnet som verst.
 • Dry Falketindbukse fra Norrøna – Brukte kun en gang i høyden.
 • Gamasjer fra Rab – Brukte ikke – men hadde vært greit i snø med de lave skoene jeg gikk i.
 • Arcteryx Squamish mikrolett, vindtett jakke – Denne brukte jeg mye! Perfekt å trekke over t-skjorte eller overdel for å ta av for vind, sol eller lett regn.

Midlayer/Tynnere bekledning: (totalt 1,6kg)

 • Rab dunjakke – Brukte dunjakken for det meste om kvelden i de tehusene som lå høyere. Er som regel dårlig med fyring i tehusene.
 • North Face soft lang bukse: Veldig lett og luftig bukse. Denne gikk jeg med 80% av tiden. Perfekt å ta av for vind og sol.
 • North Face Shorts: God å ha, men var ikke så ofte det var varmt nok til å bruke denne. Verd sin lave vekt dog.
 • Ulljakke fra Icebreaker. Denne hadde jeg som varmelag når det ble litt kaldere. Både om kvelden og mens jeg gikk.

Baselayer/Hode/Hender/Føtter: (totalt 1,8 kg)

 • Icebreaker boksere : 4 stk (3stk) Veldig gode å gå i! Lovte meg selv for lenge siden å aldri mer gå i bomull på tur. Hadde holdt med 3
 • Icebreaker t-skjorter: 4stk (2stk) Se over
 • Sokker – mix ull + tekniske: 5 par (3par) Kan være greit å ha noen i forskjellige tykkelse og kvalitet. Selv er jeg veldig glad i tynne ullsokker når jeg går.
 • Icebreaker ullgenser: 1stk. Must når t-skjorten blir for kald
 • Icebreaker ullunderbukse lang: 1stk: Ikke ofte det var så kaldt at jeg måtte ha denne, men glad for å ha den i sekken når jeg trengte den.
 • Fleecebukse North Face: Til de kveldene høyt hvor det var kaldt.
 • Lue tynn ull fra Icebreaker: 1stk
 • Lue tykkere fra Norrøna: 1stk
 • Caps fra Outdoor research
 • Tykke Norrøna Microloft-votter: 1par
 • Votter – ull-liners fra Rab: 1 par
 • Buff fra Icebreaker: 1 stk

Sovepose:

 • Mountain Equipment Helium 800 dunsovepose (1,4 kg): For varm til de lavere områdene, men da kan man ta opp glidlåsen. Plenty varm nok for de kaldere stedene.

Sekk:

Sko:

 • Scarpa anmarsj-sko. Dette er lave, ganske stive sko med goretex. Så mange som gikk med tunge fjellstøvler – og det synes jeg blir for røfft. Synes disse skoene var et perfekt kompromiss.
 • Joggesko. Veldig glad for å ha disse om kvelden – evt noe å gå med på lettere, tørre etapper.
 • Flip-flops.

 

Også i sekken:

Camelback drikkesystem, Vannrensetabletter (kjøpt i Nepal), Notatblokk, Kart (fås kjøpt i Nepal), Reisehåndbøker, Førstehjelpskrin, Lommelykt, Hodelykt, Solcellelader, Multiverktøy, Solkrem, Kontanter

Vasking av tøy

wpid2112-DSCN1115.jpg wpid2110-DSCN1306.jpg
Det er fint mulig å vaske tøy under turen. Vi hadde med biologisk nedbrytbar såpe og skylte undertøy med jevne mellomrom. Vi hadde en storvask i Manang – og var glad for at vi vasket der og ikke i Ledar. Man må vaske når tørkemulighetene først byr seg. Balje får du låne på tehusene.

 

Tags: , , ,

 • Eirik Svensen

  Hei! Når på året gikk dere turen?
  Jeg skal gå AC neste år i slutten av september/starten av oktober.
  Kommer til å pakke tilsvarende, gjerne enda litt mindre tykke klær, da noen av de du nevner over har samme funksjon.

  Jeg skal reise videre etter Nepal, å lurer på om det er absolutt avgjørende å ha en ordentlig fjelltursekk for denne turen, med tanke på at man ikke bærer tyngre ting som telt osv. (Kommer til å ha silkebag istedenfor sovepose)

  Jeg planlegger å gå turen med en Osprey farpoint 40. En slags hybrid mellom en reisesekk og en tursekk. Hvilke tanker har du rundt dette?

  På forhånd takk

  -Eirik

 • Hei Eirik!

  Vi gikk også i begynnelsen av oktober.
  Når det gjelder sekk så tenker jeg at det viktigste er at den rommer det du har behov for og at den er behagelig å bære. Skal du ha en 40-liters sekk, så blir du automatisk ganske minimalistisk på en slik tur, uten at det behøver være noe problem. Bare prøvepakk og sjekk om du får med alt du trenger.
  Du får jo ulltepper på tehusene så sovepose er ikke must.
  «Dårlig vær-klær» som absolutt er must, er regntøy, dunjakke og ullstilongs, lue og votter. Det har jo nettopp vært regntid og i tillegg kan det være ganske kaldt i høyden. Det er som regel ikke varme i tehusene, så dunjakke er gull å ha om kveldene.

  Jeg frøys også ganske bra da vi gikk over Thorung La. Da hadde jeg på meg ullstilongs, ulljakke. Softshellbukse og Vindtett jakke over. Normalt klarer jeg med ned til minus 10-15 med dette når jeg er i aktivitet – men problemet i høyden er at du ikke klarer å gå så fort at du produserer noe særlig varme.

  Litt viktig å ha i bakhodet, snøstormen som skjedde der i 2014, så sjekk værmeldingen! http://www.theguardian.com/world/2014/oct/16/nepal-blizzard-survivor-deaths-annapurna-refuge

  God tur!

 • Eirik Svensen

  Takk for god info!
  Jeg tenkte å teste sekken med sammenliknende opppakning i Ryfylkeheiene på en tur som går over 5 dager (DNT hytter) Så det burde gi meg svaret på om sekken gjør jobben eller ei.
  Vi nordmenn har jo ikke noe særlig forhold til høyder over 2500 meter, så jeg er litt nervøs på hvordan kroppen føles 3000+ over havet!
  Dunjakke skal jeg definitivt ta med i beregning. Duger en knock-off kjøpt i Kathmandu?

  -Eirik

 • Dunjakke fra en trekkingbutikk i Thamel går fint. Du kommer også til å møte butikker underveis hvor du kan kjøpe ting dersom det skulle mangle.

  Merket ikke så mye til høyden før vi var på ca 3000 meter. Du går ganske jevnt oppover, noe som er bra for akklimatiseringen. Ble mest kortpustet, men ingen ubehageligheter ellers.

  Det er vanlig å ta et par dager i Manang for å akklimatisere før Thorung La. Her er det bra med restauranter og leger holder gratis forelesning i høydemedisin hver dag, noe som kan være verd å få med seg. På akklimatiseringsdagen gikk vi til Gangapurna Lake, som ligger like ved, og fulgte en sti oppover en rygg som gikk over Gangapurna isbreen. Ganske imponerende skue!

 • Eirik Svensen

  Ja, tenker det er bedre å kjøpe høyere oppe, så jeg slipper å dra på den i de lavere, varmere delene.
  Sov dere en eller to netter i manang?

  Mener du gåstaver er nødvendig på en slik tur når man er i starten av 20 årene og med lett ryggsekk? Har aldri brukt tilsvarende selv, evt bare en død trepinne jeg finner i naturen for de værste nedoverbakkene.

  Har også hørt rykter om at det koster penger å lade batterier til kamera osv, hvor mange batterier til kameraet hadde dere med?
  Jeg planlegger selvsagt å ta en god del bilder, men jeg lever ikke reisen gjennom kameralinsa.

  Veldig fin og informativ blogg.
  Takk for gode råd!

  -Eirik

 • Bare hyggelig å kunne hjelpe!

  Det høres ikke ut som om du trenger staver. Terrenget er stort sett veldig enkelt, og kan du gå i kuppert terreng her hjemme en hel dag så vil du nok heller ikke være avhengig av staver der. Dette kan du få kjøpt på veien dersom du skulle angre deg.

  Ja, de tar en liten avgift for å lade. Husker ikke i farten hvor mye det var, men det er ikke snakk om store utgiften.

  Jeg har alltid ett batteri ekstra – men du kan som sagt lade på alle tehus. Og husk masse minnekort. Vi var også overrasket over at vi hadde mobildekning hele veien.