Navigasjon med Suunto Ambit2

13/12/2013 • Anbefalt, Elektronisk, Utstyr • Views: 1486

Med firmware-oppdatering 1.5.14, har Suunto Ambit2 fått en nyttig funksjon for navigering.

Suunto Ambit 2S Black - CopyDette er en bra oppdatering for den som bruker denne klokken i fjellet. Først og fremst har det blitt lagt til en trackback-funksjon ‘Find Back’. Under hvilken som helst ‘sportmode’ kan aktiveres ved å presse ‘Next’ i 3 sekunder > Navigation > Find Back.

Da vil du se ruten du har gått på displayet (bildet), og du kan enkelt navigere deg tilbake der hvor du kom i fra. Ganske nyttig i situasjoner hvor det er vanskelig å navigere på tradisjonelt vis, for eksempel i tykk tåke eller mørket.

Du kan også forhåndsprogrammere ruter eller waypoints ved å tegne på kartet i programvaren, og laste dem til klokken, eller du kan hente frem ruter du har gått før – og bruke de til navigasjon.

Andre nyttige funksjoner som er lagt til i denne oppdateringen er at man nå kan se tid til soloppgang/solnedgang på klokkedisplayet (før måtte man aktivere en app).

 

Oppdatering:

Med ny firmware 2.0.7 blir navigasjon ytterligere forbedret – med lettere navigasjonsfunksjonalitet som kompasskurs-følging og innebygget stormvarsel og en ny værtrend-indikator.

suunto_weather_indicator

 

Firmware 2.0.8 – Liten oppdatering, bla bedre kontrast på skjermen ved negativt skjermbilde.

Firmware 2.0.9 – Ingen nye funksjoner, bare en firmware-oppdatering for bugfiksing.

 

 

Tags: , , , , ,