MSR Hubba Hubba NX Telt

02/09/2014 • Telt, Utstyr • Views: 4665

Jeg var ute etter et lett 2-personstelt, som jeg kan bruke vår, sommer og høst. Så langt har Hubba Hubba NX (2) levert bra.

wpid2573-DSCN2025.jpg
Min største skepsis mot dette teltet var at det er brukt mye mesh i innerteltet. Vi er ikke så vant til det hos norske produsenter – og kanskje det med god grunn. Du får god gjennomtrekk med mesh, og det har blitt en slags standard for amerikanske sommertelt. Fordelen er at det er lett materiale. Rimeligere og mer luftig.
Nå kommer Hubba Hubba NX med mindre mesh enn forgjengeren. Med en vekt på 1,5 kilo og pakkstørrelse som et litt stort brød, bestemte jeg meg for at dette skulle bli mitt nye 3-sesongers telt.

I pakken
Teltet kom i posten beleilig før en helgetur til Jotunheimen. Jeg rakk å sette det opp i stuen for en kjapp test for jeg tok det med på tur. Hubba Hubba NX leveres i en kompresjonspose med innerduk, ytterduk, pose med stang(!) og en pose med seks «Minigroundhog» ™ plugger. Lappesaker, to barduner á 60 cm og et rør til å skjøte stangen hvis den skulle brekke.
Jeg kunne ønsket meg flere plugger – det er akkurat nok til hvert hjørne pluss å strekke ut ytterteltet. Og at det leveres med barduner på 60 cm blir nesten for dumt.

Konstruksjonen
Den har én hel stangkonstruksjon, som består av en «ryggstang»  som går i lengderetningen av teltet med to Y-koblinger til hvert av hjørnene. Midt på ryggen går det en tverrstang som sørger for bredden til teltet. Alt henger sammen med strikk eller en gummiring. Det er umulig å sette det opp feil. Du legger innerteltet ned, plugger det fast med «Minigroundhogene» ™ – setter stengene i de fire hjørnene og klipser innerteltet på stengene med plastikkhemper. Etter det fester du ytterteltet og strammer ut forteltene.

I Jotunheimen i august
Det var meldt litt dårlig vær, så det var en ypperlig helg å teste telt på. Vi var to litt store karer. Vi hadde ikke mye ekstra plass på 214×120 cm, men det gikk overraskende greit. Det er ganske god høyde under taket på Hubba Hubbaen, og med to fortelt og hver sin inngang ble det mye mindre klaustrofobisk når en skulle organisere seg selv. Det finnes også to mesh-lommer i hver av kortendene i teltet til personlige saker.
Det regnet en del – og teltet holdt oss tørre. På grunn av meshen opplevde vi heller ikke noe problem med kondens. Det var litt kaldere og trekkfullt enn om det hadde vært «helt innertelt» – men vi hadde gode soveposer, så det var faktisk å foretrekke å slippe kondens.
Vi lå på et gressdelta, som etterhvert ble ganske vasstrukkent. Ikke den beste plassen å campe, men vi lå i det minste veldig mykt. Og tørt – fordi bunnduken holdt stand.
De har også gjort det geniale grep, så sy «takrenner» ved glidlåsen på ytterduken, slik at vannet ledes unna deg når du skraper ryggen mot duken når du skal ut eller inn av teltet.
Teltet stod også godt i vinden. Nå opplevde ikke vi storm akkurat, men noen kast var det. Vi hadde lempet steiner på hver plugg og knytt de to 60 cm-bardunene sammen slik at vi kunne bardunere den vindutsatte siden av teltet. Jeg kommer til å supplere med ekstra plugger og barduner for fremtidige turer.

I Skarvheimen i november
Her var jeg litt i tvil om Hubba Hubbaen var det riktige valget- det var meldt dårlig vær; temperatur rundt null –  mye vind og både regn og snø. Men de gode erfaringene fra forrige tur i Jotunheimen, og den lave pakkevekten gjorde at det fikk være med. Igjen – ingen problemer med fuktighet i teltet. Det er god trekk, men vi hadde med gode soveposer. Det var sterkere vind denne gangen og teltet ble presset ned i kastene, men spratt opp igjen til normal form når kastene gav seg. Jeg hadde supplert teltet med to nye barduner denne gangen, og de små pluggene, som denne gangen måtte hamres ned i frossen mark og ble forseglet med en stor stein oppå for å forsikre at konstruksjonen opprettholdes gjennom natten.

Litt skepsis fra turfølget i starten. Hovedsaklig på grunn av liten plass og trekk. Etter en helg tommel opp fordi det gav god ly mot elementene – til tross for trekk, var det betydelig varmere inneenn ute. Ekstra tommel på grunn av personlig yttertelt på sidene.

Meg: Tommel opp fordi det holdt stand i vinden gjennom natten. Fortsatt to tomler opp fordi jeg bærte teltet i min sekk. (1,5 kg!!)

 

«Storm-modus» med stein på pluggene.

wpid2678-X3A9972.jpg

Litt utrolig at det klarte seg natten gjennom uten å brekke ryggen
wpid2676-X3A9961.jpg

Konklusjon
Dette er et nydelig sommertelt, og dersom du kan leve med litt trekk og heller sette pris på at du slipper kondens i teltet, kan du uten problemer strekke sesongen ut i begge ender. Da har du i Hubba Hubba NX et ypperlig 1,5 kilos 2-persons, 3-sesongerstelt.

Tags: , ,

  • Flott rapport. Har selv dette teltet, men sitter å vurderer et nytt helsport Superlight. Ser her at jeg muligens har undervurdert teltet litt! Får prøve det igjen når våren kommer!

    Mvh
    Sten Andre
    Fjellfedre.no