Kjøp behagelige klatresko

20/07/2014 • Klatring, Sko, Sommer, Sommer, Tips • Views: 2407

wpid2772-DSCN2273.jpg

Jeg tror få ting har drept mer klatreglede enn unødvendig trange klatresko.

Hvilken størrelse skal klatresko ha? Tradisjonelt var regelen at de helst skulle skoene være 1-2 nummer for små, og det skulle ikke være noe luft inne i skoen, og tærne pointet frem. Ikke dårlig i prinsippet, men svært ubehagelig å klatre med.

Etter å ha hatt pause noen år fra klatringen (blant annet på grunn av problem med føttene), gikk jeg til innkjøp av sko som skulle være så behagelig som mulig. De jeg hadde brukt tidligere var vonde å ha på i utgangspunktet, og nesten umulig å ha på foten etter kun en taulengde i veggen. Slik sett var valget enkelt – finne et par som var så behagelig som mulig eller ikke klatre i det hele tatt.

Valget falt på et par LaSportiva TC Pro, som er ment for lange turer i storvegger. Den er forholdsvis bred i lesten, og jeg valgte en størrelse som er tight, men uten at tærne krøller seg mot skotuppen. Dette er ikke en superfølsom sko til syltynne lister, eller overfører all tyngden til tåspisspunktet.

Men det er heller ikke klatringen på det nivået jeg driver avhangig av. Siden jeg har mindre smerte i tærne, klatrer jeg både mer og bedre nå enn jeg gjorde før – og mine «romslige» TC Pro kan jeg ha til langt over det nivået jeg var på da jeg la skoene på hyllen første gangen.

Tags: , , ,

Comments are closed.