Ikke glem å impregnere skifellene

02/02/2015 • Nyttig, Ski, Tips, Topptur, Vinter • Views: 2948

La på litt leppepomade på fellene så de skulle kladde mindre

Det siste du trenger å ha med deg på topptur er kilo-kladder med snø under skiene.

Ikke noe problem til å begynne med da vi satte ut om morgenen. Fellene var på og stigningen gikk moderat oppover. Det var kaldt og snøen var tørr. Litt senere på dagen da sola begynte å varme opp begynte det å danne seg store kladder under fellene. Det var sikkert en magisk kombinasjon av både utetemperatur og varmefriksjon som gjorde det gunstig for is å fryse til mellom de fine hårene på skifellen. Jeg hadde selvfølgelig glemt å impregnere fellene før bruk. Da hindres vann i å trenge inn og fryse i fellene.

Siden selvfølgelig ingen i følget hadde impregnering for skifeller i sekken, fikk vi anledning til å teste ut alternative impregneringsmetoder. En del felle-impregneringer består både av voks og silikon, men vi gikk for fett-versjonene som vi hadde tilgjengelig: solkrem og leppepomade.

Etter å ha skrapet fellene rene med stålkanten var det bare å impregnere. Vi måtte riktignok re-impregnere et par ganger i løpet av turen, men slapp heldigvis 1000 høydemeter med halvannen kilo is under hver ski.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.