Handle utstyr i Kathmandu

09/09/2014 • Himalaya, Tips, Utstyr • Views: 1594

Shopping Thamel Kathmandu

Å finne en butikk som selger turutstyr i Katmandu er omtrent like vanskelig som å finne høy i høystakken.

De er over alt, og spesielt i Thamel-bydelen. De aller fleste selger kopier av de mest kjente merkevarene til en veldig rimelig pris. Dette er «trekking shops» som har alt mulig, og de fleste butikkene er kliss like. Det gjelder å forsøke å se an kvaliteten på produktene og vurdere om dette faktisk er etisk produksjon.

Skal du kun gå fottur og ikke føler behov for noe spesialutstyr kan du komme godt unna med en utrustning kjøpt her før du legger ut.

I Tridevi Sadak (kartet) finnes det fire-fem merkevarebutikker som selger ekte saker. Her finner du Mountain Hardwear, Black Diamond osv..

Også her kan det være mye å spare i forhold til hjemme, men vær obs på at det kan være vanskelig med størrelser og modeller. Ei som jobbet i en av de butikkene kunne fortelle meg at de fikk varelevering hver 3. mnd fra produsenten i Europa. Så jeg ville ikke gamblet på å finne et spesifikt par sko i min størrelse på ankomst, eller en spesifikk sekk eller sovepose. Men generelt er det aller meste å få tak i her.

På denne «stripen» selger de også klatreutstyr, som viste seg å være vesentlig rimeligere enn hjemme, så på hjemveien kjøpte jeg med en del isskruer og et par isklatreøkser.

wpid2837-IMG_7762.jpg

For en som liker turutstyr er det artig å gå på eventyr i Thamels kaotiske og trange gater. Spesielt kuriøst er bruktbutikkene som selger og leier ut brukt utstyr fra ekspedisjoner – gamle oksygenflasker, telt som står oppslått i gaten, og til og med en gammel gul-rød Norrøna Trollveggenjakke med sponsormerker fra en ekspedisjon en gang på 90-tallet.

Tags: , , ,