Arcteryx Arrakis 65

04/05/2014 • Sekk, Test, Utstyr • Views: 1532

arrakis_himal

Ar’cteryx Arrakis sekk
Denne sekken er så enkel. Jeg kjøpte den inn til Annapurna Circuit, hvor vi gikk med oppakning på 12-15 kg i 15 dager, så bærekomforten og vekt på selve sekken var viktig.

Det er en vanntett pakksekk med et fantastisk godt bæresystem. Vi testet mange sekker, men denne er ganske lett og enkel i konstruksjonen. Samtidig var det den som desidert best føltes best på ryggen av alle vi prøvde. Med 65 liter hadde vi god plass til det vi trengte inkl stor dunpose. I ettertid har jeg også brukt den på fleredagers telttur, og synes den har plass til det jeg trenger å ha med. Det er en stor 65-liters sekk.

Hovedrommet lukkes med pakksekk-prinsippet, hvor du ruller åpningen sammen og lukker den med klips til siden av sekken. Så her finnes mulighet for å komprimere nedover. Den har et ganske stort «topplokkrom» på toppen med glidlås hvor du får plass til ting du trenger å få tak i raskt. Jeg kan ikke si at jeg savnet det tradisjonelle topplokket. Sekken har et innvendig siderom med drenering ut, slik at det passer perfekt for å stappe våte ting som feks telt eller våte/møkkete klær som du ikke vil blande med det tørre eller rene i hovedrommet.  Det har også en lang smal lomme hvor man kan ha teltstenger, fiskestang eller skredsøkerstang.

Utvendig feste for stropper og isøks.

Bæresystemet er godt, med hoftebelte som svinger. Dette er litt uvant til å begynne med, men det er ganske behagelig å gå uhindret av et stivt hoftebelte. Ryggstroppene er forholdsvis smale, men laget i mykt og godt polstret materiale, så det er behagelig å gå med sekken.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.